Nieuws - 23 mei 2013

Verffestijn op de campus

Maar liefst 400 liter verf ging er doorheen, vorige week tijdens het Neon Splash feest van Ceres op de campus. Het feest werd georganiseerd ter ere van het 135-jarige verjaardagsfeest van de Wageningse studentenvereniging.

GA--20130516-ND7_0813.jpg
En het was een succes, aldus president Zeger Kievit. 'We hoorden van veel mensen dat ze het één van de betere, zo niet het beste, Wageningse feestje van de laatste tijd vonden.'
Van tevoren zaten de organisatoren 'wel een beetje in de stress' vanwege het slechte weer, vertelt Zeger. 'Toen het om vijf uur nog steeds regende en er nog niemand te bekennen was, begon de spanning wel te stijgen.'
Het kwam goed; rond een uur of negen waren er ongeveer 1500 mensen op het feestterrein tussen Atlas en Forum. Zij gingen elkaar te lijf met flessen neonkleurige verf en werden vanaf het podium beschoten met verfkanonnen.
De afgelopen dagen stonden bij Ceres in het teken van het 27e lustrum. Vanavond is er een technofeest op het Forum en zondag wordt de verjaardag afgesloten met een gala in Noordwijk.