Nieuws - 29 oktober 2014

Verdaas neemt ontslag bij CDI

tekst:
Albert Sikkema

Co Verdaas neemt na anderhalf jaar al weer afscheid van het Centre for Development Innovation (CDI) van Wageningen UR. De oud-politicus kon zijn draai niet vinden als businessmanager.

Verdaas maakte op 20 oktober aan het personeel van het CDI bekend dat hij per 1 januari 2015 gaat vertrekken. Hij kwam in mei 2013 naar Wageningen om het instituut voor ontwikkelingsonderzoek en capaciteitsopbouw van de Social Sciences Group te leiden, nadat hij een blauwe maandag staatssecretaris van Economische Zaken was geweest.

Zijn eerste half jaar als CDI-directeur viel hem zwaar, meldt hij aan het personeel. De laatste maanden ging hij met meer energie naar zijn werk, maar toen kwamen er interessante bijbaantjes langs. Sinds maart dit jaar is Verdaas voorzitter van de Waddencooperatie en associate bij OverMorgen, een adviesbureau voor gebiedsontwikkeling. En sinds mei is hij voorzitter van de Gelderse adviesraad voor regionale planning en commissaris bij afvalverwerker ROVA. ‘Ik realiseerde me dat mijn toegevoegde waarde voor Wageningen UR meer zit in mijn strategische netwerk dan in mijn operationeel management bij CDI’, legt hij uit aan het personeel.