Organisatie - 1 januari 1970

Verbeek drie maal bij eerste drie

De lichte Argo-roeister Linde Verbeek heeft zich van haar goede kant laten zien op de Randstad Regatta. Het is echter nog niet bekend of haar uitslagen bij de eerste kwalificerende wedstrijd van het seizoen, op 23 en 24 april op de Amsterdamse Bosbaan, voldoende zijn voor selectie voor de nationale roei-equipe.

Verbeek eindigde als derde in de skiff, als derde in de dubbel twee (met Julie Tabbers van Skoll) en als tweede in de dubbelvier (met roeisters van Skoll en Skadi). Vooral met de laatste prestatie was de studente Land- en waterbeheer blij. ‘We waren zonder enige training ingestapt en finishten vlak achter de vier zware dames uit de olympische acht’, aldus Verbeek.
Verder waren er op de Randstad Regatta in de seniorenklasse derde plaatsen voor Argonaut Peter Vos met een Enschedese roeier in de twee zonder stuurman, en voor Argo-roeister Jorna Arisz met Monika Manios in de twee zonder stuurvrouw. /
YdH