Organisatie - 1 januari 1970

Verbeek begint roeiseizoen met winst

Argoroeister Linde Verbeek heeft op de Heineken Roeivierkamp in een dubbel vier het hele veld aangeveegd.

De wedstrijd, op 19 en 20 maart op de Amstel, ging over vier halve schaatsafstanden (250m, 500m, 750m en 5 km). Verbeek, student Internationaal land- en waterbeheer en kandidaat voor de nationale trainingsploeg, roeide met drie vrouwen uit Amsterdam met overmacht naar winst op alle afstanden.
Ook de eerstejaars heren acht van de Wageningse studentenroeivereniging presteerde goed. De ploeg won de sprint en eindigde uiteindelijk als vijfde in het eerstejaarsklassement.
In de tweede divisie wonnen de ouderejaars lichte heren van Argo, in een acht met drie Leidse roeiers, het klassement na winst op drie van de vier afstanden. / YdH