Student - 13 september 2009

Veluweloop pas in slotetappe beslist

De 29-ste editie van de Veluweloop is gewonnen door Aelolus Incredible uit Enschede. De overwinning (in recordtijd) werd pas in de laatste etappe zeker gesteld.

podium_veluweloop.jpg
De laatste van de twaalf etappe's lange estafettewedstrijd over de Veluwezoom moest de beslissing brengen. Na elf etappes leidden de Suicide Bunnies uit Nijmegen de dans. Maar concurrent Aeolus bewaarde het beste voor het laatst. De slotetappe werd een prooi voor Aeolus. De Bunnies reikten niet verder dan de achtste plek. Niet goed genoeg voor de eindoverwinning, wel ruim voor nummer drie, de Tartletos Germaanse Vandalen uit Wageningen.
Primeur
Aeolus behaalde voor het eerst in haar bestaan de eerste plek in de Veluweloop. In 2006 nam het Aeolus Running Team, een groep atleten met als basis de Technische Universiteit Twente, voor het eerst deel aan de Veluweloop. De groep eindigde toen als tiende. Twee jaar terug werd Aeolus derde, vorig jaar tweede en nu dus eerste.
Tartletos
De studenten van Tartletos waren wel de snelste van de acht studententeams. In totaal haalden 88 teams de finish. Dit jaar was er voor het eerst een alumni-competitie. De snelste alumni werd Jeroen Zeinstra, voor Ate van der Burgt en Jan Kranenbarg.