Student - 26 augustus 2009

Velps buikschuifrecord van 26,70 meter

Buikschuiven was verreweg het populairste onderdeel op de sport- en speldag van de introductie in Velp. Maar het levende tafelvoetbal tussen Quercus en Arboricultura trok ook veel bekijks.

Een eerstejaars maakt een buikschuif tijdens de introductie in Velp
Je neemt een aanloop en duikt plat op je buik op een grote lap landbouwzeil, ingesmeerd met vloeibare zeep. Dat is het recept voor buikschuiven, het meest populaire spel van de sport- en speldag ‘Gein op Larenstein' op dinsdag 25 augustus.

Record
De langste uitglijder deze dag telde 26,70 meter. ‘Ik weet niet wat het landelijk record is, maar dit is een aardig eind. Volgend jaar moet ik weer een groter stuk landbouwplastic kopen', zegt coördinator studentensport Inge Bosma, eveneens voorzitter van de introductiecommissie.
Nat
Op dinsdagochtend maakten 171 eerstejaars hun opwachting bij Van Hall Larenstein in Velp voor de introductie. Vlak nadat ze hun tenten op het landgoed hadden neergezet, begon het te regenen. Maar dat kon de pret niet drukken, aldus Bosma. Met de meeste spelletjes, zoals buikschuiven en sponsbroeklopen, werden de introductiegangers evengoed nat.
Rivalen
Het levend tafelvoetbal trok ook veel bekijks. De besturen van de twee rivaliserende studentenverenigingen Quercus en Arboricultura waren in een verbeten strijd verwikkeld. Beide partijen konden met opgeheven hoofd de arena verlaten. Het werd gelijkspel. / AB