Student - 13 december 2011

Velp zamelt geld in voor Serious Request

Van Hall Larenstein in Velp krijgt een eigen Glazen Huis. Het 'aquarium' in de aula wordt ingericht als een DJ-ruimte, van waaruit DJ's van de hogeschool tegen betaling verzoeknummers voor studenten en medewerkers zullen draaien.

PosterVHLglazenhuis2011_250.jpg
Elk jaar organiseert radiostation 3FM in samenwerking met het Rode Kruis net voor kerst 'Serious Request', waarbij drie DJ's zich vijf dagen opsluiten in een glazen huis om geld in te zamelen voor een goed doel. VHL wil met haar eigen Glazen Huis een steentje bijdragen aan deze actie. Door middel van een live video-verbinding zijn ook de VHL-vestigingen in Wageningen en Leeuwarden bij de actie betrokken. De hogeschool hoopt zo'n 1000 รก 1500 euro op te halen voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar moeders in conflictgebieden.
VHL is niet de enige met een actie voor Serious Request. Vorige week organiseerden Ceres, KSV, SSR-W en Unitas een feest voor het goede doel (opbrengst bijna 1300 euro), en ook de Biologenvereniging in Wageningen, Biologica, houdt een benefietactie. Tijdens het kerstdiner van de studievereniging worden 'biologische items' geveild, zoals een reis op een marineonderzoeksschip en een biggetje op sterk water.
De DJ's in het Glazen Huis, dat dit jaar in Leiden staat, moeten het vijf dagen zonder eten stellen. In Velp hoeven de DJ's niet op een houtje te bijten; de activiteit wordt gecombineerd met de kerstborrel en er zullen hapjes, drankjes en warme maaltijden zijn. Overigens zijn de initiatiefnemers nog op zoek naar plaatjesdraaiers.