Nieuws - 6 juni 2012

Veldslag tussen hogescholen Leeuwarden

Een hevige strijd woedde 30 mei bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Tien teams van studenten en docenten van de drie hogescholen uit Leeuwarden bevochten elkaar op de Spring Battle 2012. Het docenten- en medewerkersteam van VHL viel net naast de prijzen.

300512JE3266.jpg
Het evenement, dat voor de tweede maal werd georganiseerd (onder een andere naam) door Leeuwarden Studiestad en studenten van Stenden Hogeschool had als doel de band tussen de drie hogescholen sterker te maken. Van Hall Larenstein, de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) en Stenden Hogeschool ijverden met elkaar om de winst in een Minute-to-win-itwedstrijd. 'Vorig jaar was het een soort van zeskamp', vertelt mede-organisator Juanita Poelsma. 'Dit jaar hebben we gekozen voor officiële minute-to-win-itspellen, om het nog explosiever te maken.'
In verschillende rondes werden de (soms ietwat rare) vaardigheden van de  deelnemers door middel van een aantal officiële Minute-to-win-it spellen getest. De spellen, allemaal een minuut durend, varieerden van 'Koekiemonster' ( waarbij de deelnemers een koekje van bovenop hun hoofd in hun mond moesten zien te krijgen), tot 'Sumorace' (in een onhandig groot sumoworstelpak water naar een bad tillen) en als finalespel een spannende Kruiwagenrace die eindigde in een nek-aan-nek finish.  
De prijs was een dinercheque, maar nog belangijker was de eer van de school verdedigen. De teams van Van Hall Larenstein vielen echter niet in de prijzen. Het docenten- en medewerkersteam kwam het verst, zij moesten het doen met een vierde plaats. Daarmee lieten ze de andere (studenten)teams van VHL  achter zich. Uiteindelijk was het Stenden Hogeschool, die dankzij haar strijdlustige docententeam nipt de kampioen van vorig jaar, NHL , wist te verslaan  en er dus met een prestigieuze wisselbeker  én de dinercheque vandoor ging.