Nieuws - 11 september 2017

Veganistisch pop-uprestaurant stopt

tekst:
Evelien Castrop

Hun veganistische pop-uprestaurant was de afgelopen twee jaar populair en succesvol. Toch gaat het duo Eveline Cooks en Jesse Junglefowl er nu mee stoppen. Ze gaan naar Gent voor werk – koken uiteraard – en studie.

De twee, die in het gewone leven Eveline Delnooz en Jesse Erens heten, hebben de afgelopen twee jaar tien keer hun gelegenheidsrestaurant opengesteld in onder meer stadswoonkamer Thuis. Ze wilden anderen kennis laten maken met het veganisme en het milieu op die manier een stapje verder helpen. In de laatste editie, die zaterdag 9 september werd gehouden bij eetcafé Vreemde streken, reisden de gasten in sneltreinvaart nog eens langs alle wereldkeukens die in voorgaande edities centraal stonden.

‘In de twee jaar is het wel veel professioneler geworden’, vertelt Delnooz. Zo professioneel dat de oud-WUR-student nu in een echt restaurant in Gent gaat werken. ‘Maar dat is op zondag gesloten, dus misschien kunnen we op die dag dan een vegan pop-up restaurant in Gent doen.’

Het is ontzettend druk op de laatste avond; extra stoelen worden aangesleept om iedereen een plek te geven. Aan de gedeelde tafels wordt veel Engels gesproken en iedereen kletst met elkaar. In de rij voor een biologisch glas wijn vertelt een meisje dat het haar derde bezoek is en dat ze het zal missen, ‘want het was zo’n plek waar je altijd gezellige mensen ontmoet’.

Lees meer: