Student - 1 november 2011

VeSte verzacht wachttijd bij WUR-shop

Op de eerste dag van de nieuwe periode was het weer traditioneel druk bij de WUR-shop. Studentenpartij VeSte deelde koffie, thee en koekjes uit aan de wachtende studenten.

veste_actie2.jpg
De hal van het Forum zag er gisteren rond lunchtijd uit als de aankomsthal van een treinstation. 'Dames en heren, de vertraging bij de WUR-shop is opgelopen tot veertig minuten.' VeSte-leden liepen met een megafoon langs de rij wachtende studenten in de hal van het Forum en riepen in vier verschillende talen om hoe lang de studenten nog moeten wachten op hun boeken. Anderen deelden koffie, thee en koekjes uit.
Op de eerste dag van de nieuwe periode halen studenten en masse hun boeken bij de WUR-shop. Het gevolg: lange wachtrijen. Studentenpartij VeSte vindt dat zowel studenten als docenten wel een stapje erbij mogen doen, vertelt Willemijn Sneller. 'Sommige docenten geven pas op het laatste moment door welk materiaal nodig is voor de komende periode. Dat kan best eerder. En studenten moeten zorgen dat ze boekcodes en geld bij de hand hebben. Met deze actie willen we ze daar op wijzen.'
In de vierde periode begint de universiteit een pilot met een elektronisch bestelsysteem. De hoop is dat de lange wachtrijen bij de WUR-shop daarmee tot het verleden behoren.