Student - 25 juni 2014

VeSte geeft zetel terug

tekst:
Nicolette Meerstadt
3

Studentenpartij VeSte staat een zetel af aan de nieuwe partij Sustainability & Internationalization (S&I). Het lukt VeSte niet een geschikte kandidaat te vinden voor de achtste zetel die werd binnengesleept tijdens de verkiezingen.

Op positie nummer acht stond een lijstduwer die haar zetel meteen ter beschikking stelde. Hierop ging de partij werderom op zoek naar raadsleden. ‘We hadden vier hele geschikte kandidaten,’ zegt VeSte-lid Simone Ritzer toe. ‘Maar ze zijn allemaal afgehaakt vanwege het nieuwe leenstelsel. Een raadsjaar zou hen duizenden euro’s kosten.’

Wanneer VeSte de vacature niet kan vervullen, komt deze formeel op 5 juli vrij voor de andere partijen, in dit geval voor S&I. De partij heeft echter nu de knoop al doorgehakt, omdat deze week de taken binnen de studentenraad worden verdeeld. De zetel gaat volgens de reglementen naar S&I omdat die bijna 200 reststemmen had bij de verkiezing. ‘Bovendien hebben ze nog drie geschikte kandidaten,’ zegt Ritzer. ‘VeSte houdt hierbij de meerderheid in de raad, anders hadden we nog langer doorgezocht naar kandidaten.’

Tijdens de studentenraadsverkiezingen sleepte S&I op eigen kracht twee zetels binnen. Guo Yu, student Environmental Sciences uit China, neemt nu een derde zetel in namens die partij. De andere nieuwe studentenpartij Christelijke Studenten Fractie (CSF) komt met twee zetels in de raad.


Re:acties 3

 • Romy

  Triest, de uitwerking van het leenstelsel is nu al te merken.

  Reageer
 • Ellende

  Had ook niet anders verwacht, ze kunnen simpel gezegd hun eigen draagkracht niet eens waar maken. Doelloos stemmen werven en dan uiteindelijk de zetel weggeven aan de concurrentie? Waarom dan die moeite doen met suikerspinnen voor het forum.

  Had een extra gesprekje met het bestuur gemaakt over het BSA in plaats van keihard gepasseerd te worden.

  Reageer
 • gt

  Stelletje amateurs daar Veste.

  Reageer
  • Kees

   Dat heb je lekker onderbouwd gt, bravo voor je niveau. Doellloos dingen roepen doe je maar elders. Verdiep je even in het werk en kom terug.


Re:ageer