Nieuws - 3 januari 2011

Van het leven genieten

Goede voornemens, heb jij ze? Een aantal tips op een rij.

Blogger_YK.jpg
Volgens een poll op de website van psychologie magazine (Alarmbellen! Niet generaliseerbaar, want alleen vrouwen komen daar. Als je dat voor waar aanneemt ben je pseudowetenschappelijk bezig, of niet soms?) is meer van het leven genieten het populairst, met op de gedeelde tweede plaats afvallen en meer bewegen. Zie je meteen waar de prioriteiten liggen. Voor het gemak ga ik er even van uit dat iedereen die dit leest (vretende en zuipende student of beoefenaar van een zittend beroep, maar wel af en toe bezig met 'quality of life') vindt dat zijn gezondheid beter kan. Dus snel doorlezen met je dikke reet.
Tip 1. Lees tips over het bereiken van je doelen. Daar kun je dus al mee beginnen bij deze blog, maar ook hier.
Tip 2. Hef de barrières op. Koop sportrechten als je die nog niet hebt. Je kunt dan knotsballen tot je eens ons weegt en voor een luttel extra bedrag onder meer leren hoe je een dodelijke vechtsporter wordt. Ook belangrijk: als je je wil uitsloven in het krachthonk, doe de introductiecursus. Heb ik zelf nooit gedaan en ik liep laatst tegen de lamp. Ik kom daar al twee en een half jaar af en toe en nu moet ik godnondedomme verplicht leren van iemand die ik niet begrijp hoe ik met fitnessmachines moet omgaan die ik toch nooit gebruik en een sleutel kopen die ik niet nodig heb. Omdat ik onbeleefd was tegen het uiterst regelvaste personeel (ik houd er niet van weggestuurd te worden, zeker niet als ik speciaal vroeg op ben gestaan) mag ik de cursus pas in maart doen. Van mij heb je voorlopig dus geen last als je in de 'gym' aan het rommelen bent.
Tip 3. Vergeet tips over het bereiken van je doelen. Ja, echt. Er is niet zoiets als een 'quick fix,' een gouden tip die je een voorsprong geeft. Bladen zoals mijn Men's Health verdienen hun geld met die illusie. Ergens goed in worden kost tijd: 2000 uur om een redelijke amateur te zijn, 10 000 uur om een van de besten te worden. Daarbij, 'realistische' doelen stellen nodigt uit tot onderpresteren. Ontmoedigd? Nu weet je in ieder geval waar je aan begint.