Student - 13 december 2007

Van der Hout ‘beste van de rest’

Na zijn race op het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien stond hij meteen op en stak een vuist in de lucht. De ontlading van Jochem van der Hout kwam na een persoonlijk record. ‘Dat mocht wel weer eens.’ Na de schouderblessure, die hem de eerste helft van 2007 dwars had gezeten, was de Argoroeier blij dat hij eindelijk weer eens goed presteerde.

De teleurgestelde titelverdediger Peter Vos.

Foto: Martijn Weterings

Met zijn tijd van zes minuten en bijna drie seconden, goed voor een dertiende plek, schaarde de vierdejaars student Economie en beleid van Wageningen Universiteit zich tussen de zware mannen die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van volgend jaar. ‘Ik was zeg maar de beste van de rest.’ Sinds september roeit Van der Hout pas weer voluit. Met twee tot drie keer per week krachttraining in De Bongerd probeert hij nu zijn schouder heel te houden.
Wat volgend seizoen gaat brengen weet Van der Hout nog niet. De komende periode is het vooral veel trainen. ‘Maar we denken op Argo al wel aan een leuke oude vier om op de Varsity iets moois te gaan doen. Het is dan tenslotte een lustrumjaar.’
Argonaut en titelverdediger Peter Vos, roeier bij de Holland Acht en oud-student Plantenveredeling in Wageningen, werd slechts vijftiende. Bij de lichte roeiers werd Jolmer van der Sluis dertiende, in vrijwel dezelfde tijd als vorig jaar in het veld van de roeiers onder 23 jaar.
Het kampioenschap over twee kilometer op de ergometer was zaterdag 8 december in Amsterdam.