Nieuws - 21 februari 2008

Van der Burgt jaagt op WK-limiet

1897_nieuws.jpg
Promovendus Ate van der Burgt heeft nog niet de WK-limiet voor de 1500 meter indoor op zak. Net terug van een trainingskamp in Zuid-Afrika ging de race waar hij zijn zinnen op had gezet niet door, en moest hij op stel en sprong naar Athene.
Van der Burgt belandde woensdag 13 februari in de snelste race van het seizoen. Op duizend meter liep de atleet achterin de groep op Nederlands recordschema, maar bij de volgende versnelling kon hij niet meer volgen. Hij liep een persoonlijk record, maar bleef driekwart seconde boven de limiet.
Omdat hij in Athene diep was gegaan liep hij zaterdag 16 februari op de NK Indoor in Gent de drieduizend meter als ‘actief herstel’ en werd tweede. Starten op de NK is verplicht voor een WK-ticket.
Uiterlijk zondag 24 februari moet Van der Burgt 3 minuut 42 hebben gelopen, alleen ontbreken geschikte wedstrijden. ‘Het is een drama, terwijl ik in bloedvorm ben. Misschien kan mijn trainer een eigen wedstrijd regelen. Anders ga ik zondag in Gent voor de limiet op de drieduizend meter. Ik wil heel graag naar Valencia.’