Nieuws - 3 november 2014

Van Vliet legt het nog één keer uit

tekst:
Albert Sikkema

Is dit belachelijk warme najaar toeval of een teken van klimaatverandering? En is het erg? Arnold van Vliet, bioloog en coördinator van de Natuurkalender en natuurbericht.nl, geeft hier morgen een lezing over in Forum.

Van Vliet, onderzoeker bij Milieusysteemanalyse in Wageningen, gaat in op de spectaculaire verschuivingen in de natuur door de verandering van weer en klimaat. De aarde wordt steeds warmer en in Nederland gaat de opwarming bijna twee keer zo snel als gemiddeld wereldwijd. Daarnaast stijgt de CO2-concentratie. Planten en dieren reageren op de waargenomen veranderingen in weer en klimaat, legt Van Vliet uit aan de hand van voorbeelden.

Van Vliet is gespecialiseerd in de ontwikkeling van zogeheten citizen science netwerken, zoals de tekenradar, de muggenradar, de allergieradar en de Natuurkalender. Daarmee volgt hij de veranderingen in de natuur in Nederland.

De lezing begint om 19.45 uur in het Forum op de campus, zaal C222. Hij wordt georganiseerd door het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen. Dit eerbiedwaardig 138 jaar oud gezelschap organiseert elk jaar enkele lezingen over natuurwetenschappelijke onderwerpen. De toegang is gratis.