Student - 10 januari 2008

Van Paassen vijfde op NK veldrijden

Voor haar eindigden allemaal vrouwen met veel meer ervaring op de fiets ¬– Melchers, Van den Brand, Elemans, Vos. Sanne van Paassen kon dus niet echt ontevreden zijn met haar vijfde plek bij het Nederlands Kampioenschap Veldrijden zaterdag 5 januari in St. Michielsgestel.

‘Het was die dag het hoogst haalbare’, aldus Van Paassen, die pas drie jaar wedstrijden rijdt. ‘Maar het was wel jammer dat ik al in het begin de aansluiting miste.’
Eind december is de tweedejaars studente Bedrijfs- en consumentenwetenschappen van de DSB-ploeg overgestapt naar team ZZPR.nl. ‘Ze hebben meer met veldrijden en ik ben nu meer met een ploeg op een wedstrijd. Er is meer ‘Brabantse gezelligheid’, en daar kom ik toch vandaan.’
Komend weekend wordt bij de wereldbekerwedstrijd in Liévin, Frankrijk, duidelijk of de bondscoach de Wageningse studente ook meeneemt naar de wereldkampioenschappen veldrijden, later deze maand in het Italiaanse Treviso.