Student - 17 januari 2008

Van Paassen naar WK veldrijden

Sanne van Paassen heeft het laatste Nederlandse startbewijs gekregen voor het WK veldrijden, eind januari in Treviso. In de beslissende wereldbekerwedstrijd in het Franse Liévin zondag 13 januari bleef ze haar concurrenten in de strijd om het WK-ticket voor. Ze werd vijftiende in het eindklassement.

De tweedejaars studente Bedrijfs- en consumentenwetenschappen uit Wageningen was curieus genoeg niet genomineerd voor de verkiezing van sportvrouw van de stad. Terwijl ze met haar iets hogere klassering dan de verkozen Annemiek van Vleuten bij het NK tijdrijden, en haar elfde plek op het EK veldrijden niet had misstaan op het podium. Maar geen enkele Wageningse sportvereniging had de wielrenster van ZZPR.nl, die toen nog voor de DSB-ploeg van Marianne Vos reed, voorgedragen.