Student - 8 november 2007

Van Paassen elfde op EK Veldrijden

Door een verkoudheid en tentamens is Sanne van Paassen zondag 4 november net buiten de top tien op het EK Veldrijden gebleven. Komend weekend hoopt de tweedejaars student Bedrijfs- en consumentenwetenschappen beter in vorm te zijn.

Omdat Van Paassen wat ziekjes was had ze de twee weken ervoor al rustiger aangedaan, maar echt goed voelde ze zich niet in op het heuvelachtige parcours in het Zwitserse Hittnau. De DSB-renster eindigde bijna drie minuten na de Nederlandse winnares Daphny van den Brand op een elfde stek. ‘Het parcours was mooi. Op de steile afdaling merkte ik wel dat ik nog wat techniek mis. En ik had misschien andere banden moeten kiezen’, vertelt Van Paassen. Het is haar derde veldritseizoen. ‘De sfeer is gezellig en het is leuk om door het bos te rijden.’
Van Paassen dankt haar uitzending aan haar goede prestaties begin dit seizoen. Ze mag ook alle wereldbekerwedstrijden rijden. Bij de eerste, 21 oktober in Kalmthout, werd ze vierde. Zaterdag 10 november rijdt Van Paassen een koers in Lienden. Zondag, bij de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Pijnacker, wil ze weer ‘knallen’.