Student - 14 januari 2010

Van Lammeren is 'Teacher of the Year'

André van Lammeren, docent Plantencelbiologie, is gekozen tot Teacher of the Year 2010. De jury roemt zijn passie voor het werkveld, interactie met studenten en brede arsenaal aan lesmaterialen.

lammeren2.jpg

Foto: .

Tijdens de nieuwjaarsborrel van de Studentenraad op woensdag 13 januari kreeg dr. André van Lammeren een replica van De Leermeester, waarvan het origineel voor het gebouw De Leeuwenborch staat. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Wageningen Universiteits Fonds. Alle vijf genomineerden krijgen €2500 euro om aan onderwijs te besteden.
Toegewijd en innovatief
Naast zijn passie voor het werkveld, interactie met studenten en brede arsenaal aan lesmaterialen, waardeerde de jury dat Van Lammeren aanzet tot nadenken. 'Studenten zijn altijd welkom in zijn kantoor als ze vragen hebben, maar ze krijgen zelden een direct antwoord. André motiveert zijn studenten om na te denken over de vragen die ze stellen.'
Savelkoul
Ook prof. Huub Savelkoul werd in het zonnetje gezet. Hij werd al vier keer genomineerd voor beste docent en scoorde steeds uitmuntend in de verkiezing. Daarom ontving hij dit jaar de oorkonde voor Teacher hors classe en een replica van de Wageningse Boom.