Wetenschap - 21 november 2002

Van Ast hoopt dat fitness ziekteverzuim terugdringt

Met een druk op de schakelaar die alle apparatuur aanzet opende de vice voorzitter van de raad van bestuur, ir Kees van Ast, donderdagmiddag 14 november officieel de fitnessruimte van Universitair Sportcentrum De Bongerd. Studenten en medewerkers kunnen doordeweeks van 's ochtends halfnegen tot middernacht en in het weekend van tien tot zes gebruik maken van de vijfenveertig toestellen. Al 1200 mensen zijn in het bezit van de chipkaart die je in de apparaten moet stoppen. Onder hen zijn 430 medewerkers en partners. De verplichte introductiecursus, die anderhalf uur duurt en nu nog tien keer per week gegeven wordt, is ook komende maand al weer grotendeels volgeboekt.

Van Ast zei in zijn toespraak te hopen dat de opening van de fitnessruimte bijdraagt aan een sportief imago van de universiteit. Verder hoopt hij dat door gebruik van de ruimte het ziekteverzuim onder medewerkers verder teruggedrongen kan worden. Zelf blijkt hij overigens niets aan sport te doen. "Vroeger wel, maar het komt er nu niet meer van. Maar misschien moet ik ook eens na gaan denken over de aanschaf van een sportkaart", aldus Van Ast. | Y.d.H.