Nieuws - 14 juni 2011

Valse boodschapper

Jarenlang kromliggen voor een ontzettend duur slap slaatje. Allemaal voor niets?

Blogger_YK.jpg
Ik ga jullie nog een keer vervelen met de EHEC-bacterie, daarna mag je het van mij helemaal vergeten. Zoveel stelt het toch niet voor.  Het blijkt dus dat de bron van de EHEC-uitbraak de taugé is die op een biologische boerderij in Nedersaksen is geteeld. Een biologische boerderij. Biologisch.
Hoewel er geen bewijs is dat biologische groente gezonder is heb ik altijd die grauwe, slappe groente voorgeschoteld gekregen bij mijn ouders. 'Het is biologisch!' zeiden ze dan bemoedigend, alsof het om een lekkernij ging. We waren abonnee van het groentepakket. Elke week konden we voor een lieve duit een tas ophalen met allerlei groenten waar niemand op zat te wachten. Maar wel biologisch. Ook veel studenten liggen krom om hun biologische waar te kunnen betalen. Dat zijn dezelfde studenten die minder douchen om water te sparen en oude kleren recyclen met als gevolg dat niemand ze nog aantrekkelijk vindt.  Niet alleen blijkt biologische groente niet gezonder te zijn, de biologische methode blijkt ook nog eens een ideale kweekvijver te zijn voor levensgevaarlijke bacteriën. Kakkend zuur, man. Heb je het beste met de natuur voor, leg je het loodje door vergiftiging met een bacterie op biologische groente. De liefde is kennelijk niet wederzijds.
Oke, goed, de ironie druipt er vanaf, maar het is slechts anekdotisch bewijs. Geen weldenkend mens zal nu voortaan de biologische waar laten staan omdat er toevallig een keer iets misging, toch? Had iedere andere boerderij kunnen zijn, want er zijn geen fouten gemaakt. De gekkies van  wanttoknow.nl zijn niet alleen hun eigen realiteitszin kwijt, ze onderschatten ook sterk dat van de Nederlandse consument. Ze denken dat de EHEC-bacterie in een lab is ontwikkeld om de biologische landbouw om zeep te helpen. In de uitsmijter van het uiterst komische artikel worden mensen zoals ik preventief aangepakt.
Maar door dit (biologische) voedsel letterlijk en figuurlijk door de 'shit' te halen, wordt een afkeer gekweekt in onze hoofden. Benieuwd zijn we, erg benieuwd naar de 'apostelen' die deze valse boodschap in Europa, maar vooral in Nederland gaan verkondigen. Valse boodschappers dus, die jou komen vertellen, dat het verse voedsel dat je eet en wilt eten, NIET goed voor je is. Niet goed voor je KAN ZIJN, want dáár is nou precies het angstverhaal op gebaseerd.. Wat kán zijn.. -wanttoknow.nl