Nieuws - 30 augustus 2012

Vajazzling

De Oxford English Dictionary ouderwets? Check de woorden die sinds vorige week in de online versie te zien zijn. Tweeps zijn volgers op Twitter, Lolz is een uitdrukking van plezier, ridic is een hippe afkorting van ridiculous. Minder bekend bij de Resource redactie is het kleurrijke woord vajazzling. Kent u het? Het versieren van de vrouwelijke schaamstreek met kristallen, glitter of andere decoraties. Pretty ridic.

26-ultra---vajazzling.jpg
Welterusten
Leren terwijl je slaapt is mogelijk, tonen wetenschappers van het Weizmann Institute of Science aan. Zij stelden slapende proefpersonen bloot aan combinaties van tonen en geuren. Eenmaal wakker bleek een toon voldoende om de bijbehorende reactie op de geur op te roepen. Klassieke conditionering dus. De vraag is nu wat je allemaal slapend kunt leren. Einddoel: slapen in de collegebanken.
Reken maar
De jeugd rekent slecht. Maar dat geldt natuurlijk niet voor jou, hooggeschoolde lezer. Testje? Rekenbeter.nl levert elke nieuwe  werkdag een paar sommetjes. In je mailbak. Om de grijze massa op gang te brengen. Drie sommen plus een doordenker. Als je een getal van 800 vijven deelt door zeven, wat is dan de rest? 
Seksstaking
Vrouwen uit Togo gaan een week lang niet met hun echtgenoten naar bed, als de president niet vertrekt. 'We hebben veel middelen om mannen te doen inzien wat vrouwen in Togo willen', aldus een van de organisatoren. De logica van deze actie ontgaat ons een beetje, maar we vragen ons wel af of je iets dergelijks kunt inzetten om bijvoorbeeld de langstudeerboete van tafel te krijgen.