Student - 28 mei 2009

VOEDINGSMANNEN ZEGEVIEREN

Voedingsmiepen, veetelers, bosbouwers, billers en nog veel meer studierichtingen werken zich op 25 mei in het zweet voor de titel ‘meest sportieve studie van Wageningen’. Het voedingsteam Fris en Fruitig gaat er na een ongewone strijd met de felbegeerde BotS-titel vandoor.

nieuws_3293.jpg
Op de zwoele maandagavond gaan 28 teams van verschillende studieverenigingen de strijd met elkaar aan in de Battle of the Studies (BotS), van SWU Thymos, de sportstichting van Wageningen Universiteit. Het team BGM aber naturlich, verkleed als Heidi, is fanatiek op alle onderdelen maar heeft ze halverwege de strijd nog allemaal verloren. ‘Touwtrekken is voor een meisjesteam ook best lastig te winnen als je het tegen sterke mannen moet opnemen’, zegt Renske. Pablo van team Fris en fruitig, spreekt ze moed in: ‘Jullie doen het vast goed met het duo-zaklopen, meisjes zijn veel beter in coördinatie dan wij mannen.’
Nadat de stormbaan, de bungerbaan, touwtrekken, knotsbal, trefbal en matglijden zijn gespeeld, nemen de voedingsmannen van Fris en Fruitig het in de finale met onbloot bovenlijf op tegen de Woudbeukers. Met een boksbal in de hand gaan ze in tweetallen over een luchtkussenhindernisbaan, en hoppen duo-zaklopend terug naar de finish. De voedingsmannen behalen de eindzege en nemen de felbegeerde titel ‘meest sportieve studie van Wageningen’ en de wisselbeker over van Heeren XVII.