Student - 7 mei 2009

VIEREN DAT DE AARDE DRAAIT

Heb je altijd al willen weten hoe je iets kan doen aan je seksuele frustraties en hoe dansende bijen eruitzien? Dan moest je zondag 26 april echt op Droevendaal wezen. Met groene workshops en muziek van de enige echte dj Barefoot Harmen werd in het studentenkampje Moeder Aarde vereerd.

De zon werpt zijn warme stralen op het kleine stukje aarde dat Droevendaal heet. Op het frisse, groene gras staat een houten tafel. Eromheen zitten studenten prachtige groenten te snijden die hen door Moeder Aarde zijn gegeven. Iedereen is welkom om te genieten van deze heerlijke geschenken en kan al dan niet een vrijwillige bijdrage in een bakje gooien.
Enkele meters verderop zit een groepje mensen – van kinderen tot gepensioneerden – in een kringetje. Ze zijn geconcentreerd mandjes aan het vlechten van wilgentakken. Naast hen staan twee geiten vredig te herkauwen. En even verderop laat een slank meisje gracieus twee hoepels rond haar welgevormde rondingen draaien. Wat is de wereld toch mooi!
Plots verschijnt er een jongen met een lange baard, die de uiterlijke kenmerken heeft van een uit de kluiten gewassen tuinkabouter. Hij vraagt wie wil deelnemen aan een workshop over eetbare planten. Wandelend over Droevendaal laat hij kruiden zien die nare kwaaltjes als eczeem, seksuele frustratie en losse tanden kunnen bestrijden. De workshop wordt afgesloten met een stukje brandneteltaart en een kopje dampend water waarin een hele plant drijft.
Wie daarna nog niet genoeg heeft van de levende aarde, kan op bijenexcursie. In hun kast, veilig achter doorzichtige plastic, marcheren duizenden insecten als echte communisten over de raten. Als je goed kijkt kan je zelfs zien hoe een paar bijen hun karakteristieke rondedansje maken.
De zon gaat onder en de bijen gaan slapen, maar het feest is nog niet voorbij. De geur van marihuana begint de lucht te vullen terwijl Droevendaalbewoner dj Barefoot Harmen de menigte entertaint. Op zijn blote voeten draait hij een paar uur zijn platen. En staat daarmee stil bij het feit dat Moeder Aarde 24 uur per dag voor ons draait.