Student - 27 mei 2015

VIDEO: Dirigent WSKOV neemt afscheid

tekst:
Linda van der Nat

Ger Vos, dirigent van de Wageningse Studenten Koor- en Orkestvereniging (WSKOV), neemt zaterdag afscheid. Vos is al dertig jaar vaste dirigent van het studentenkoor.

Zaterdag 30 mei dirigeert Vos voor het laatst ‘zijn’ studenten. Het koor, voor de gelegenheid bestaande uit leden en oud-leden, brengt Carmina Burana ten gehore. Resource ging bij een van zijn laatste repetities langs voor een afscheidsinterview.

Vos gaat het studentenkoor ‘absoluut’ missen, vertelt hij. Elk jaar komen er namelijk weer nieuwe studenten bij die nog nooit hebben gezongen en de basis nog moeten leren. ‘Het is altijd weer interessant en ook boeiend om van een groep ongeregeld een mooi samenhangend koor te maken.’

Het laatste optreden van Ger Vos, komende zaterdag, is in de Aula van Wageningen University, aan de Generaal Foulkesweg. Meer informatie op de site van WSKOV.

Video: Ergo Mediaproducties