Nieuws - 8 september 2010

VHL Velp: 7,5

Midden in de eetzaal staat een pingpongtafel en Avenance maakt er de dienst uit

26-CampusCulinair-BdG.jpg
Ik ben: in Velp, op de 'groenste hogeschool van Nederland', Van Hall Larenstein. Midden in een woonwijk staat een op een cruiseschip gelijkend gebouw waar opleidingen, diverse trainingen en cursussen worden gegeven binnen thema's als natuur, milieu, water, groene leefomgeving en internationale handel. Midden in de eetzaal staat een pingpongtafel en Avenance maakt er de dienst uit.
Ik eet: Toscaanse tomatensoep, een focaccia met paté, en één, nou ja, twee appelflappen.
Ik proef: heerlijke soep, dik, zuur, huisgemaakt. Een kruidige, knapperige focaccia met dikke plakken paté, en een smeuïge, vette, plakkerige, warme appelflap. Alles smaakt even lekker, alsof mijn oma het zelf heeft klaargemaakt. Ik ga zelfs terug voor een tweede appelflap, ik moet immers goed proeven, nietwaar?
Ik word: een beetje in de war gebracht door dit cruiseschip. De eetzaal is hip met veel knalgroene accenten en een tafelopstelling als in een echt restaurant. De kantine lijkt echter wel een gaarkeuken, een achterafgangetje met witte tegeltjes, waar iedereen in colonne langs de uitgestalde voedingswaren loopt. De keuze is wel flink, alles wat je maar uit de frituur wenst plus een groot assortiment broodjes met eiersalade, paté, gerookte zalm. Iedereen houdt ervan maar hoe vaak kom je ze nog tegen?
Ik vind: twee appelflappen echt meer dan genoeg voor een lunch. Het toont wel aan dat ook verwende lekkerbekken aan hun trekken kunnen komen in de kantine-type-gaarkeuken in Velp. Verwacht geen luxe maar wel een lekkere lunch voor een hele schappelijke prijs.
Cijfer: 7,5