Organisatie - 12 maart 2009

VELLINGA IN TOP TWINTIG DUURZAAMHEID

De Wageningse hoogleraren Pier Vellinga en Rudy Rabbinge staan hoog in de Duurzaam Top 100 van dagblad Trouw. De ranglijst somt de Nederlanders op die de meeste impact hebben op duurzame ontwikkeling.

Vellinga, hoogleraar Klimaatverandering, staat op plaats zeventien en wordt de belangrijkste overheidsadviseur over klimaat genoemd. Universiteitshoogleraar Rabbinge, op de twintigste plaats, krijgt credits voor zijn adviezen voor de Afrikaanse landbouw en wordt gekenschetst als iemand ‘die graag met getallen mept’.
Bovenaan de duurzaamheidslijst staan oud-minister Pieter Winsemius en oud-Rabobanktopman Herman Wijffels. De Wageningse alumnus Louise Fresco, hoogleraar duurzame ontwikkeling aan de UvA, staat op plaats vijf.
Andere Wageningse alumni bij de vijftig meest invloedrijke duurzaamheidsadepten zijn Marijke Vos, milieuwethouder in Amsterdam (plaats 26), milieuadviseur Jan-Paul van Soest (plaats 32) en algenkweker Carel Callenbach (plaats 38).
Een jury van deskundigen, samengesteld door dagblad Trouw en tv-omroep Llink, stelde de ranglijst samen.