Student - 5 februari 2009

VAN PAASSEN WERELDTOP

Sanne van Paassen hoort nu definitief bij de wereldtop. Op zondag 1 februari werd de twintigjarige studente Bedrijfs- en consumentenwetenschappen vierde op het wereldkampioenschap veldrijden. Haar studie komt vanaf nu op de tweede plaats.

nieuws_2906.jpg
Het was ijzige koud, die zondag in het Brabantse Hoogerheide, maar druk langs de kant. Al in de eerste ronde ontsnapte de Amerikaanse Katherine Compton. Mede dankzij Van Paassen vond de latere winnaar Marianne Vos aansluiting bij Compton en titelverdedigster Hanka Kupfernagel, en kon vervolgens rustig in Kupfernagels wiel blijven zitten.
Van Paassen verdedigde in de groep daarachter het teambelang, stuiterend over het bevroren parcours. In de eindsprint was Van Paassen de snelste van de groep achtervolgers.
Haar eindklassering is bekroning van haar beste seizoen tot nu toe. Om de lijn door te trekken, heeft de derdejaars student besloten haar studie komend jaar op een lager pitje te zetten. ‘Het is tot nu toe vlot gegaan, en ik ga de komende tijd maar eens kijken hoe het verder gaat met zelfstudie’, vertelt Van Paassen.
Om ‘niet meer uit een weekendtas te hoeven leven’ verlaat ze per april ook haar Wageningse studentenhuis om terug te keren naar Brabant. Ze gaat samenwonen in Vlierden – waar ook haar ouders wonen.