Student - 31 augustus 2016

Uren in de rij voor een BSN-nummer

tekst:
Albert Sikkema
2

Kersverse internationale studenten staan in grote getale te wachten op de gemeente Wageningen in Forum. Die moet hen een BSN-nummer verstrekken, maar dat duurt erg lang.

Om in Wageningen te mogen studeren en een kamer en bankrekening te krijgen, moeten de nieuwe internationale studenten een Burger Service Nummer (BSN) aanvragen bij de gemeente Wageningen. Maar dat valt niet mee. Ze staan in lange rijen te wachten op de gemeente, die kantoor houdt in Forum. Die geeft maar dertig studenten per dag een BSN-nummer. Om die te bemachtigen, hebben de studenten een volgnummer nodig. En om die te bemachtigen, moet je tijdig in de rij staan. Als het gemeenteloket eindelijk open gaat om half 1 ’s middags, heeft Ince Iksan Kaimuddin al zitten wachten vanaf 8 uur ’s ochtends.

Er heerst plaatsvervangende schaamte en woede bij het Student Service Centre, die het probleem meerdere malen heeft aangekaart bij de gemeente. Tot dusverre leidt dat niet tot merkbare verbeteringen, zegt Ingrid Hijman van het Student Service Centre.

Re:acties 2

• Edgar Vos

Dat schiet lekker op. 30 per werkdag en dan 600 nieuwe BSN aanvragers???
    Ach, 5 uur in de rij voor een nummertje trekken. Bij de gemeente denken ze zeker dat die buitenlanders niet menselijk behandeld hoeven te worden.

• Fred Hoek

Wat een gênante vertoning. Tijd voor een gesprekje van de RvB met de burgemeester lijkt me. Dat heeft al eens eerder geholpen.