Student - 31 mei 2011

[Update] Ceresleden vallen binnen bij KSV

Een delegatie Ceresleden is gisteravond binnen gevallen in de sociëteit van KSV. De groep kwam verhaal halen omdat KSV in de nacht van zaterdag op zondag het schilderij van de godin Ceres uit het pand aan de Generaal Foulkesweg had ontvreemd. De politie stuurde vijftien agenten naar het gebouw Cantil op de Stadsbrink om de rivalen uit elkaar te halen.

KSV-leden met het schilderij van Ceres
Volgens een Cereslid was de komst van de politie overbodig. 'De inval was studentikoos, we wilden gewoon even onze spierballen laten zien.' Volgens hem is er niet gevochten, maar alleen gebrast. Ook de politie reageert laconiek. 'We kregen een melding en daar zijn we op af gegaan. Eigenlijk waren we niet nodig.' De meeste Ceresleden vertrokken uit zichzelf, een aantal moest door de politie het pand uitgewerkt worden.
Javier
Volgens Richard Klink, praeses van KSV, was het stelen van het schilderij een spontane actie. 'De vier leden liepen langs het pand van Ceres en zagen de nooddeur open staan. Ze hebben gewoon van de gelegenheid gebruik gemaakt.' Op internet circuleren inmiddels foto's van KSV-leden die met het schilderij poseren in het Spaanse Javier, de geboorteplaats van Sint Franciscus Xaverius. 'Een goede, studentikoze frats', aldus Richard.
KSV liet Ceres weten dat het schilderij was achtergelaten in het Noord-Spaanse dorp. Een vijftal Ceresleden reisde daarop af naar Javier om het schilderij terug te halen, aldus Emke van Wijlen, president van Ceres. Ze zijn inmiddels weer op de weg terug. 'Het schilderij is niet van de Senaat, maar van de leden. Die wilden het zelf terughalen. Maar als bestuur vinden we het natuurlijk ook prettig dat het schilderij straks weer veilig terug is.' De Cerespresident vermoedt dat de KSV-leden hebben ingebroken.
Mores
Volgens soggen.nl zouden de mores van Ceres bepalen dat het bestuur moet aftreden als het schilderij niet binnen 24 uur terug is. Het bestaan van dit 'mos' wordt door Emke met klem ontkend. 'Als dat waar was, was ik zelf naar Spanje gereden en dan had ik er gelijk een vakantie aan vastgeplakt.'