Wetenschap - 1 januari 1970

‘Universiteitskantine lijkt te veel op een snackbar’

‘Universiteitskantine lijkt te veel op een snackbar’

‘Universiteitskantine lijkt te veel op een snackbar’


‘Wageningen Universiteit past haar kennis over gezond voedsel en gezonde
eetgewoontes niet toe in de eigen kantines.’ Dat is een van de stellingen
die Ana López Contreras poneert in haar proefschrift. De Spaanse legt uit:
,,Regelmatig lees je in de krant of in andere bladen over onderzoek, ook
gedaan in Wageningen, waarin gezonde eetgewoontes beschreven worden. Het
gaat dan altijd om verse producten, met name veel groente en fruit, en ook
vis en vetarme producten zijn belangrijk. Ik vond het opmerkelijk dat het
in de meeste kantines van de universiteitsgebouwen niet mogelijk is om een
salade te kopen. Het aanwezige fruit is overrijp of nog te groen. Er is
altijd een grote keus aan gefrituurde snacks zoals kroketten, frikadellen
en andere vleesfantasie, maar een fatsoenlijke (niet-gefrituurde) vis of
normaal stuk vlees is niet te koop. Ik denk dat de universiteit het goede
voorbeeld moet geven en niet alleen het assortiment van een snackbar in de
aanbieding moet hebben.’’ | H.B.

Re:ageer