Organisatie - 14 maart 2018

Universiteit stelt verschijning jubilieumboek uit

tekst:
Albert Sikkema
5

De verschijning van het jubileumboek 'Metamorfose; 1993-2018 hoe Wageningen wereldtop werd' is uitgesteld.

Het boek, geschreven door de journalisten Joost van Kasteren en Martijn de Groot, zou aanvankelijk worden gepresenteerd op maandag 19 maart, maar die bijeenkomst is afgeblazen. De genodigden voor de boekpresentatie hebben een mail gekregen.

De universiteit hoopt op korte termijn een nieuwe bijeenkomst te plannen. Eerst moet een aantal kwesties worden afgerond, zegt WUR-woordvoerder Simon Vink. Zo wordt het boek mogelijk aangevuld met een lijst van hoogleraren van de afgelopen 25 jaar.

De auteurs beschrijven in het boek, dat het een laatste deel is van een serie van vier, onder meer de succesvolle fusie van Landbouwuniversiteit en DLO tot Wageningen University & Research.

Re:acties 5

• Wim Heijman

Het boek lijkt mij een welkome aanvulling op de eerste drie delen.

• amateuristisch of leugentje om bestwil?

Dat is wel heel amateuristisch.... Hadden ze van tevoren geen inhoudsopgave besproken? Zagen ze pas nadat het gedrukt was dat het niet goed was? Dat lijkt me ondenkbaar. Die verklaring van de heer Vink klinkt niet erg geloofwaardig. Meer een leugentje om bestwil. Er speelt vast iets anders.

• Henk

Je bestaat 100 jaar en je boek gaat enkel over de laatste 25. Welke club verzint dat? Precies, de WUR. De instelling die probeert haar verleden uit te wissen en al haar historie in de verkoop zet, zoals de aula en eigenlijk al haar panden in het centrum.

• Arianne

Beste Henk, Dit is deel 4. Deel 1 tm 3 gaan over de eerste 75 jaar.

• Dennis Van Beest

Kutboek...kijk maar die titel. Hoogdraverij!!!!!