Organisatie - 1 januari 1970

Universiteit scoort hoog in keuzegids

Wageningen Universiteit komt op de vierde plaats in het rijtje van meest gewaardeerde universiteiten in Nederland, zo blijkt uit de eerste cijfers van de Keuzegids Hoger Onderwijs, die volgende week verschijnt. Als studentenstad scoort Wageningen goed wat betreft sportvoorzieningen en kamers.

De Keuzegids Hoger Onderwijs wordt jaarlijks samengesteld door Onderzoekscentrum Choice. De ranglijst van universiteiten wordt samengesteld op basis van zowel de oordelen van studenten als visitatierapporten. Ook dit jaar voeren de kleinere instellingen de lijst aan. Koploper is de Universiteit van Maastricht met een gemiddelde van 7,07. Wageningen Universiteit komt met een 7,00 op de vierde plaats, net achter de TU Eindhoven en de Universiteit Twente. De TU Delft is wederom laatste met een rapportcijfer van 6,68.
Rector Bert Speelman reageert gelaten: 'Tja, alweer. Je hoopt op een eerste plaats, maar we komen toch weer een paar honderdste tekort. Toch is het wel fijn dat het oordeel van onze studenten hoog is. We zijn eigenlijk best tevreden.'
Als studentenstad scoort Wageningen op een aantal punten hoog. Het studentenoordeel over de sportvoorzieningen was met 8,3 hoger dan andere steden en De Bongerd kent de ruimste openingstijden van alle universitaire sportcentra. Het was uiteindelijk de iets duurdere sportkaart waardoor Wageningen dit jaar de eerste plaats bij de studentensportvoorzieningen aan Groningen moest afstaan.
Bij het kameraanbod moet Wageningen Enschede voor laten gaan, waar de gemiddelde wachttijd voor een kamer nog korter is. De kamerprijs werd als 'goed' beoordeeld, maar hierbij dient te worden opgemerkt dat de recente huurverhoging van de SSHW hierin nog niet is terug te vinden. De prijzen zijn namelijk bepaald via kamernet.nl, waar van de SSHW alleen kamers in onderhuur worden aangeboden. Voor deze kamers van zittende huurders wordt de huur geleidelijk verhoogd. Studenten die nieuw in een kamer komen betalen wel direct de volle mep.
Ronduit slecht scoort Wageningen wat betreft het uitgaansleven. Daar eindigt Wageningen als laatste van alle universiteitssteden, ondanks het positieve oordeel van Wageningse studenten over de studentenverenigingen. / JH