Nieuws - 12 juli 2016

Universiteit krijgt Career Centre

Wageningen UR krijgt een Career Centre. Het centrum moet de overgang tussen studie en carrière voor studenten gaan verbeteren. De Raad van Bestuur gaat akkoord met een pilot voor twee jaar.

De afgelopen jaren scoorde Wageningen UR relatief slecht op het gebied van carrièreontwikkeling. In 2015 kreeg de universiteit een 3,45 in de Nationale Studenten Enquête(NSE), één van de laagst scorende onderdelen voor Wageningen in het NSE. Dit punt wil de universiteit verbeteren. Astrid van den Heuvel, projectleidster van het Career Centre, wil dat studenten al tijdens hun studie extra aandacht gaan besteden aan carrièreontwikkeling.

Het idee is om een platform te maken met een website waar alle activiteiten en programma’s omtrent carrièreontwikkeling worden verzameld, zegt Van den Heuvel. ‘De carrièreactiviteiten die reeds aangeboden worden zijn goed en willen we vooral in stand houden, maar het is allemaal her en der over de campus verspreidt.’

Samenwerken

Het Career Centre moet de zichtbaarheid verhogen van de huidige activiteiten en aanvullende nieuwe activiteiten opzetten. Ook kunnen bedrijven vacatures plaatsen bij het centrum. Van den Heuvel wil gaan samenwerken met studieverenigingen en studentenverenigingen zoals Aiesec, Integrand en Young KLV. Samen met het bedrijfsleven wil ze gaan inventariseren wat de grootste knelpunten zijn op de arbeidsmarkt.

In de restaurants op de campus gaat Van den Heuvel walk-ins organiseren. Hier kunnen studenten bijvoorbeeld hun CV, sollicitatiebrief of LinkedIn-pagina laten beoordelen. Ook zal het centrum jaarlijks een Career Day organiseren. De eerstvolgende editie gaat plaatsvinden op 7 februari 2017.’ Wanneer het Career Centre gelanceerd wordt is nog niet bekend.