Nieuws - 1 januari 1970

Universitaire studenten collectief verzekerd

Universitaire studenten kunnen zich net als hbo-studenten collectief verzekeren tegen ziektekosten. Dat bevestigt Arno Lammeretz van Abvakabo-FNV, betrokken bij de onderhandelingen over de nieuwe universitaire CAO.

Universiteitenvereniging VSNU en de bonden komen daarmee tegemoet aan de studentenbonden. De universitaire studenten krijgen van Zilveren Kruis Achmea precies dezelfde zorgverzekering als hbo-studenten.
Zonder enig eigen risico kost de verzekering 950 euro per jaar, en met vijfhonderd euro eigen risico jaarlijks zo’n 700 euro. Het meest uitgebreide aanvullende pakket van Zilveren Kruis Achmea kost studenten ruim 166 euro per jaar. Voor de maximale tandartsverzekering betalen ze nog eens 180 euro. Maar dan ben je wel extreem verzekerd. Wie de viersterrenverzekering van Zilveren Kruis Achmea overdreven luxe vindt en met drie sterren genoegen neemt, betaalt al veertig euro minder. In dat pakket krijg je nog altijd alle fysiotherapie vergoed.
Ook zorgverzekeraar CZ biedt studenten een polis, die kan wedijveren met de collectieve studentenverzekering. De basisverzekering van CZ is een stuk duurder, maar de extraatjes zijn goedkoper. / HOP