Wetenschap - 30 augustus 2001

Universitair Milieuplatform heft zichzelf op

De milieubewuste student en universitair medewerker kan niet meer aankloppen bij Het Universitair Milieuplatform Wageningen. Aangezien er geen belangstelling meer was om lid te worden van het Milieuplatform, besloot het bestuur de vereniging op te heffen. De voormalige bestuurders hadden er ook geen trek meer in.

De vereniging zette zich vooral in om mensen te informeren over een milieuvriendelijkere levensstijl. Marloes Luitwieler, voormalig penningmeester van het Milieuplatform: "We hebben nog geprobeerd jonge studenten te werven tijdens de AID op de infomarkt en tijdens een vak van Milieuhygi?ne, maar tevergeefs. Ik denk dat de hedendaagse student geen tijd meer heeft voor een vereniging als die van ons en liever gaat sporten."

Volgens Luitwieler heeft het Milieuplatform, dat in 1992 is opgericht, zeker bijgedragen aan de invoering van milieumaatregelen aan Wageningen Universiteit. Het gaat onder andere om de invoering van gerecycled papier en nieuwe kopieerapparaten die dubbelzijdig kunnen kopi?ren. Het Milieuplatform was tot voor kort in contact met studentenhuisvester SSHW om duurzaam bouwen te promoten, aangezien er nieuwbouwplannen zijn. De Stichting FlatOverleg (SFO) neemt deze taak nu op zich.

Hoewel de opheffing van het Milieuplatform en ook de magere aanwas van milieukundestudenten in Wageningen geen goede ontwikkeling lijkt voor een groene universiteit, ziet Luitwieler het niet somber in: "Als er weer een milieuprobleem speelt aan de universiteit, zal er vanzelf weer een milieuactiegroep ontstaan." | H.B.