Nieuws - 1 januari 1970

Unitasleden gaan werken voor lidmaatschap

Unitasleden hoeven niet meer te betalen voor hun lidmaatschap van de jongerenvereniging, als ze zich minimaal acht uur per maand inzetten voor activiteiten van hun organisatie.

,,Ze hoeven niet te betalen, maar mogen zich inzetten en krijgen daarvoor leuke dingen terug'', aldus Anouk van Baalen, voorzitter van Unitas.
Alle leden van Unitas wordt gevraagd een vrijwilligersovereenkomst te tekenen. Van Baalen: ,,Daarin staat wat Unitas van jou verwacht en wat jij van Unitas kan verwachten.'' In ruil voor hun inzet krijgen de vrijwilligers gratis toegang tot alle activiteiten en een aantal consumptiebonnen.
Unitas werd in het najaar van 2003 geconfronteerd met een tekort aan vrijwilligers en geld. Door de introductie van de vrijwilligersovereenkomst hoopt Van Baalen dat het aantal actieve leden groter wordt. ,,Het wordt laagdrempeliger om vrijwilliger te worden.'' Daarmee kan dan ook de financiƫle situatie beter worden. ,,Meer vrijwilligers betekent meer feesten en dus meer inkomsten'', aldus Van Baalen.
Unitas heeft het systeem sinds maart 2004 uitgeprobeerd. Er zijn sinds die tijd vijftien mensen lid geworden. Dat is meer dan gemiddeld in die periode.
Studenten die lid worden van Unitas krijgen in het vervolg een intakegesprek om te bekijken welke activiteiten ze leuk vinden. ,,Als je het leuk vindt om posters te ontwerpen, dan kun je dat gaan doen.'' | G.v.H.