Student - 29 mei 2014

Unitas zoekt nieuw onderkomen

tekst:
Nicolette Meerstadt
2

Jongerenvereniging Unitas vertrekt definitief uit het pand aan de Industrieweg. Dat heeft de ledenvergadering van Unitas besloten, na blijvende problemen met de vergunning.

Sinds ze zich vestigde in de Nude in 2011 heeft de vereniging geen open feesten kunnen geven in het eigen pand. Eind april keurde de Raad van State de vergunning definitief af, daarom is geen verdere toekomst in het oude partycentrum. ‘We zien geen reële kans meer dat we voor deze locatie nog een passende vergunning krijgen’, aldus voorzitter Saskia Bosman.

Het bestuur gaat nu op zoek naar een andere locatie in Wageningen. Daarbij aast de vereniging op kleinere panden met een passende vergunning. Tot die tijd wil Unitas aan de Industrieweg blijven.

Re:acties 2

 • Saskia Bosman (Voorzitter Unitas)

  Het klopt inderdaad dat we pas in 2011 het pand aan de Industrieweg hebben betrokken. In 2009 zijn we uit het pand aan de Generaal Foulkesweg vertrokken.

  Daarnaast wil ik graag een rectificatie plaatsen over het feit dat we nooit open feesten hebben kunnen geven op het pand aan de Industrieweg. We konden altijd open feesten geven en dit hebben we ook gedaan met de AID van 2013. We hebben er alleen voor gekozen om tijdens de procedure van de rechtszaak geen verdere open feesten te geven.

  Reageer
 • 2009?

  dat jaartal klopt toch niet? Unitas is pas later naar dat pand verhuisd toch? zie bv http://resource.wageningenur.nl/nl/show/Unitas-wil-naar-industrieterrein-De-Nude.htm

  Reageer
  • Nicolette Meerstadt -webredacteur

   Je hebt gelijk, ik heb het aangepast.
   In 2009 verliet Unitas het oude pand aan de Generaal Foulkesweg.


Re:ageer