Nieuws - 4 juli 2018

Unitas verhuist naar Herenstraat

tekst:
Luuk Zegers

Unitas heeft een nieuw verenigingsgebouw gevonden. Op 3 juli heeft het Eugeia Fonds, de stichting van oud-leden van de jongerenvereniging, een koopcontract ondertekend voor Herenstraat 31.

Lucas Hoevers van Unitas (rechts) met Gerard Swinkels, de voormalige eigenaar van Herenstraat 31. © Unitas

Unitas-voorzitter Lucas Hoevers is erg blij dat zijn vereniging na jaren zwerven weer een vaste plek heeft gevonden. De jongerenvereniging was bijna tien jaar op zoek naar een geschikt pand om het voormalige verenigingsgebouw aan de Generaal Foulkesweg op te volgen.

Unitas verliet dat pand in 2009. Hoevers: 'Sindsdien waren we op zoek. Wageningen heeft echter niet veel geschikte panden, dus daar liepen we tegenaan.' Voordat er werd gekeken naar Herenstraat 31, waar momenteel café LUCA (vroeger café Het Gat) is gevestigd, was het oude postkantoor ook een optie. Dat bleek echter een te groot financieel risico.

Het merendeel van de open feesten van Unitas wordt al gehouden in de Herenstraat 31. Hoevers: 'De leden verheugen zich erop om hun activiteiten, zoals de mensa en ledenavonden, in een eigen gebouw te kunnen organiseren. Er breekt een nieuw tijdperk voor Unitas aan. Hierin hopen we Wageningen weer veel te kunnen bieden, zowel voor studenten als voor andere jongeren.'

De komende tijd zal het pand geschikt worden gemaakt voor de vereniging. 'Nu is het echt nog een kroeg', aldus Hoevers. 'Er is daardoor bijvoorbeeld nog geen aparte ruimte voor het bestuur. Die moeten we nog bouwen.' Na de zomer zal Unitas zich vestigen op haar nieuwe locatie.

Lees meer: