Student - 15 november 2010

Unitas en carnaval mixen niet

Brabanders houden van carnaval en Unitassers van feesten. Helaas kwam de integratie niet goed van de grond op het ‘Insane in the brain’ feest van Unitas en het Brabants Studenten Gilde (BSG) op 11 november.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Bij binnenkomst in het Gat zie je een stuk of veertig ‘Brabanders'. Een drietal heeft een echte carnavalsoutfit, de rest draagt een kartonnen of stoffen punthoedje. Op de achtergrond speelt weliswaar Nederlandse carnavalsmuziek, maar er vliegt geen bier door de lucht, er wordt niet ad fundum gedronken uit gigantische bierpullen en er wordt niet gebekt.
Volgens de uitsmijter van het Gat bevinden zich zo'n 400 studenten in de tent. Het merendeel van de feestgangers zit in de kelder: een paar honderd op elkaar gepropte, normaal geklede meisjes en jongens. Vergezeld van een indringende zweetgeur gaan ze los op hun favoriete ‘Unitasmuziek'. Soms zie je een verdwaald punthoedje door de menigte.