Student - 6 november 2009

Unitas’ ass rocking house wordt studentenfeest

Fuser invites.., van oudsher een echt Unitasfeest, werd donderdag 5 november bij Ceres gehouden. ‘Een goed feest, maar de sfeer is wel studentikozer’, oordelen oud-Unitassers.

Dj Benny Rodrigues, landelijk bekend in de housescene, draait op Fuser Invites.. op 5 november bij Ceres.
De landelijk bekende dj Benny Rodrigues draaide op het eerste grote Fuser invites.. feest sinds de sluiting van de Wageningse jongerenvereniging Unitas. Zo'n vijf jaar geleden ging Unitas de samenwerking met dj Fuser aan. Samen met een gast-dj draait Fuser sexy uplifting ass rocking house music, zoals hij het op zijn website omschrijft. De feesten waren een hit in het Wageningse en altijd goed voor volle zalen.
‘We wilden graag uittesten of de feesten van Fuser bij Ceres zouden aanslaan. En het is natuurlijk fantastisch als zo'n grote naam als Benny Rodriques in je vereniging draait', zegt Gijs Bonarius, president van Ceres. Het feest gisteravond noemt hij een groot succes. ‘Het feest sloeg echt aan bij het publiek.' Zelf stond hij ook op de dansvloer wanneer zijn werkzaamheden dat toelieten. Vroeger, in Unitas, bezocht de Ceres-president de Fuserfeesten ook al. ‘Ik hou wel van het genre.'
Another studentenfeest
Enkele oud-bestuursleden van Unitas zijn positief over Fuser invites: Benny Rodrigues bij Ceres. ‘De sfeer zat er goed in en er waren lekker veel mensen. De sfeer was wel iets anders. Normaal kwamen er ook Wageningse jongeren. Nu waren er alleen studenten', vertelt Tom Driedonks.
De sfeer was inderdaad studentikozer, vindt ook Joris Soeter. Bij Unitas was hij vorig jaar als Commissaris Activiteiten verantwoordelijk voor de feesten. Omdat Unitas open was, kwamen er ook mensen speciaal voor de muziekstijl naar de feesten, legt hij uit. ‘Die gingen dan helemaal los. Nu ging het meer om het samen zuipen en feesten. Het zou meer een feest voor de liefhebber moeten zijn. Nu wordt het meer another studentenfeest. Daarvan hebben we er al genoeg in Wageningen', aldus Soeter. Toch was het geslaagd, luidt zijn eindoordeel. ‘De dj draaide goed en het feest is goed neergezet. Dat is het belangrijkste.'
Of Ceres nog meer Fuser invites.. edities houdt, is nog maar de vraag. ‘Dat zijn we nog aan het bekijken. We moeten er namelijk andere feesten voor laten varen', vertelt de president.