Nieuws - 9 februari 2010

Unibexers verscheuren Boeddha

Leden van Unitas en van de Wageningse Studenten Alpen Club Ibex streden afgelopen maandagavond zij aan zij in een spannende integratie-adventurerace. In teamverband lieten 44 deelnemers op verschillende locaties in Wageningen hun vaardigheden zien in disciplines als bierproeven, klimmen, DJ-en, toneelspelen en het lokaliseren van lawineslachtoffers. Elk team bestond uit drie Ibexers en drie Unitassers, een combinatie van slome hippies en vriendelijke reuzen.

ibex-unitas-integr.jpg
Het theateronderdeel vindt plaats in Herberg De Dikke Draak. 'Het ene team noemt een persoon en een plaats, en het andere team verzint een toneelstuk waarin die voorkomen en waarin uiteindelijk iedereen sterft', schreeuwt een organisatrice boven de heavy metal muziek uit. Eén team speelde een stuk waarin reuzenpanda's  Boeddha verscheuren voordat ze spontaan uitsterven. In een andere voorstelling wordt  koningin Elizabeth in de pan gehakt door een boze ninja,  die vervolgens zijn nek breekt. 
Lawinepieper
In een donker gebouw zoeken teams met hoofdlamp en lawinepieper naar een verstopte zender. 'Hij moet hier ergens liggen', zegt een Ibexer terwijl het apparaat in zijn handen als een gek begint te piepen. 'Ik zie niks', schreeuwt een langharige Unitasser paniekerig. Uiteindelijk vinden ze het slachtoffer in het plafond bovenop een scheefliggende plafondtegel.
Rond middernacht wordt er met een biertje in de hand in De Dikke Draak gezellig nagepraat. Op de vraag wat hij van Ibexers vindt, antwoordt een Unitasser: 'Ze doen nooit eens rustig aan. Ze willen overal aan gaan hangen en ze klimmen overal op.' Een ander vult aan: 'Ze zijn heel aardig; het zijn een soort vriendelijke reuzen.'
Alternatief
Een Ibexer reageert: 'Unitassers zijn een beetje slome hippies die veel blowen en drinken, maar ze zijn wel relaxed.' Over een ding zijn de Unibexers het eens: allemaal zijn ze een beetje alternatief.