Nieuws - 16 augustus 2002

Ultra

Het Nederlands record strontglijden staat nu op 16,66 meter. Nog nooit heeft een Nederlands atleet zoveel meters op zijn buik over een glijbaan met koeienstront afgelegd als Mark Kloen, de trotse winnaar van het Nederlands Kampioenschap Strontglijden. Bij de dames won Jolanda Hulzebos met 11,45 meter. Iets voor de sportdag van 2003?

Ondanks de Wageningse internationale aspiraties zijn er nog steeds geen colleges in de Klingon taal. Een tip voor het bestuur: de beginnerscursus van het Klingon Language Institute schijnt erg goed te zijn. Afgestudeerden kunnen moeiteloos These Boots Are Made For Walking in het Klingon zingen.

Moet je als Belangrijk Personage een toespraak houden voor - we noemen maar wat - onge?nteresseerde eerstejaars? Dan hebben de Japanners de oplossing: gemaksbureaus waar je enthousiaste toehoorders kunt inhuren. En mocht je een fakkeltocht gaan organiseren als Irak straks in brand staat: ook boze demonstranten zijn geen enkel probleem.

Toen zijn huurster stiekem een paar sigaretten van hem had gepikt en opgerookt, ontplofte huisbaas James King uit Ulster van woede. Hij zette de peukendief een mes op de keel en dwong haar om een glas motorolie op te drinken en een stel sigaretten op te roken die hij in afgewerkte olie had gedoopt. En jij vond jouw huisbaas een tirannieke hufter?

De gewezen ballerina Maria Ferrara Pema heeft de Rooms Katholieke kerk aangeklaagd omdat ze al 27 jaar wordt lastiggevallen door de geest van een Italiaanse pater. De entiteit misbruikt haar seksueel langs telepathische weg, beweert de danseres in Amerikaanse kranten. Pema is bezig met een publiciteitsoffensief voor haar boek Anatomy Of A Life Possessed. Kijk. Dat soort charlatans verpesten het voor de mensen die w?rkelijk zijn misbruikt door dode priesters.

Argentini? heeft de uitkering van de Chupacabra - beter bekend als De Geitenzuiger - stopgezet. Het mythologische beest dat op het Amerikaanse continent het bloed uit kleine landbouwhuisdieren zuigt, bleek bij een controle op de paylist van vadertje staat te staan. Foutje van de computer, zeggen de ambtenaren. De geitenzuiger kreeg veertig euro per maand.

LTO meldt dat twee melkveehouders een dreigbrief in hun melkput vonden omdat hun koeien niet buiten zouden komen. "Let op uw zaakjes boertje", staat daarin. "Wij komen binnenkort weer eens kijken en misschien wel praten over koetjes en kalfjes." Moet je dat nog serieus nemen? Er zaten geeneens kogels bij.

De plantenversleutelaars hebben de Gouden Rijst om de maatschappij ervan te overtuigen dat gentechnologie een goede zaak is. De kloonindustrie heeft Elvis, melden betrouwbare internetsites. Aanbidders hebben een haarlok van hun idool bemachtigd. Daarmee willen ze The King met Dollytechnologie weer tot leven wekken.

Maar of de nieuwe Elvis op het origineel lijkt is nog maar de vraag. Deze week vertelde Elvis' kapper, Larry Geller, dat hij het broze en dunne haar van de volkszanger twaalf keer per dag moest bewerken met een zelfgemaakte mix van shampoo, conditioner en gel. Dat DNA is dus verschrikkelijk gemuteerd. Wanneer leren die kloongoochelaars eindelijk dat ze moeten l?isteren naar kappers, voordat ze dode popsterren gaan reanimeren? Zo'n misser hadden de multidisciplinaire Wageningers nooit gemaakt.

|W.K.