Nieuws - 5 juli 2007

Uitgeslapen managers

Eindelijk weten we waarom onze managers soms zulke vreemde streken uithalen. Het verlossende woord komt uit Denemarken. Daar heeft de actiegroep tegen vroeg opstaan ontdekt dat managers veel te vroeg hun bed uitkomen. Eén op de vijf van deze lastposten staat elke ochtend voor zessen op en één op de drie voor zeven uur. Managers komen slaap te kort. Zij hebben daardoor een ochtendhumeur en nemen dan de verkeerde beslissingen. Daarom moeten wij onze managers laten uitslapen. Dus moet de raad van bestuur verbieden dat onze managers voor negen uur op hun werk verschijnen. En natuurlijk moet ons hoogste college zelf het goede voorbeeld geven. Het ontbijt met Aalt moet per direct de brunch met Aalt worden. En naast slow food dient slow management in de mode te komen.
Ook de studenten die manager willen worden moeten scherp in de gaten worden gehouden. Alle colleges die zij volgen mogen pas na tienen beginnen. Dan kunnen we adverteren dat hier echte wakkere studenten in de managementkunde worden opgeleid. De mafkees moet ons idool worden.
Eigenlijk moeten we, net als de uitgeslapen leden van de Deense actiegroep, het nog groter zien. De Denen streven ernaar dat alleen de boeren vroeg uit de veren komen. Dat is ook goed voor allerlei andere ongemakken, zoals het klimaat, de natuur, de bestrijding van de files, het voorkomen van de managersziekte, het stoppen van nachtvluchten en zelfs voor het huiselijke geluk.
Kortom Nederland moet in de vroege ochtend dicht.