Nieuws - 17 november 2011

Uitgerekend

Twintig studenten van de TU Delft hebben hun tentamen Calculus I liggend en zittend op de grond gemaakt. Door een rekenfout waren er te weinig stoelen neergezet. Heel zielig, of zoals de studentenraad dan zegt: 'zeer ernstig'.

Maar de belangrijkste vraag is of het tentamen nou beter gemaakt is dan anders. En of het statistisch relevant zou zijn als dat zo was.
Boodschap
Hogeschool Windesheim had heule duurzame toiletten geplaatst, met twee verschillende afvoergaten. Helaas bleef de grote boodschap regelmatig plakken in de kleine-boodschap-gaatjes. Daarom zijn de damestoiletpotten vervangen door de oude vertrouwde modellen. Maar een enthousiasteling wilde wel vijf potten overnemen. Hij borstelt gewoon wat vaker.
Sint
De redactie heeft lang lopen denken, wat de lezer nu te schenken. Het antwoord kwam, toch nog vrij snel: mijngroeneverlanglijstje.nl (duurzame cadeaus netjes op een rij, van e-bike tot usb-batterij).
Bie
Wim de Bie wordt in Tilburg een half jaartje hoogleraar satire. (Jaja, zijn naam werd genoemd). Een geweldig plan. In Tilburg valt toch al zo weinig te lachen de laatste tijd. In Wageningen hebben we gelukkig Studium Generale. Voor lachzalvers en zweefprofeten.