Nieuws - 28 mei 2009

UNITAS GAAT DICHT

Komend jaar zou jongerenvereniging Unitas 75 jaar zijn geworden, maar op 1 juli gaat de deur dicht. De vereniging heeft een huurachterstand van anderhalf jaar en staakt haar activiteiten om een dreigend faillissement voor te blijven.

nieuws_3271.jpg
Voorzitter Pieter Mulder: ‘Tijdens een ledenvergadering op dinsdag 19 mei hebben we meegedeeld dat wij gaan stoppen als vereniging. Als bestuur zijn we hoofdelijk aansprakelijk voor het financiële beleid en we vinden het niet verantwoord om door te gaan. Per 1 juli gaan we liquideren. We gaan dus alle inboedel verkopen, meubels, de bar, de geluidsinstallatie en de keukenapparatuur. Op deze manier kunnen we een faillissement voor zijn en het op onze eigen manier afsluiten.’
Behalve de genoemde huurachterstand bij de stichting die het gebouw in bezit heeft, heeft Unitas nog een rekening openstaan bij de drankenhandel. En verder zijn er wat kleine crediteuren. Daartegenover staan een kleine reserve, veel openstaande bierrekeningen van leden en de inboedel.
Het is nog niet duidelijk of de vereniging helemaal ophoudt te bestaan. Het bestuur werkt samen met de eigenaar van het pand aan een plan voor een eventuele doorstart. Na de zomer maken ze bekend of ze mogelijkheden zien om de vereniging weer levensvatbaar te maken.
De maand juni wordt gebruikt om in stijl afscheid te nemen van de vereniging. Mulder: ‘Tot 1 juli zijn we er nog. We gaan nog heel hard feesten neerzetten.’ / Nicolette Meerstadt

Zie ook de analyse in rubriek Achtergrond: En toen lag Unitas ineens in een uithoek