Organisatie - 8 januari 2009

UITSLAG NIEUWSQUIZ

De Nieuwsquiz in het Kerstnummer van Resource is gewonnen door Anne van Diepeningen, postdoc bij de leerstoelgroep Erfelijkheidsleer. Ze beantwoordde alle vragen goed en mag gaan dineren in Restaurant O Mundo, Hotel De Wereld.
Van Diepeningen deed het net iets beter dat de nummer twee, Jan-Peter Nap, onderzoeker bij Plant Research International. Die had een ‘half foutje’. Bij twee quizvragen waren alle antwoorden goed. Van Dieperingen gaf in beide gevallen ‘alles goed’ aan, Nap slechts in één geval. Nap kan een gratis overnachting op camping De Wielerbaan in Wageningen tegemoet zien. Op de derde plaats eindigde Petra van der Laag, projectcoördinator bij het Centraal Veterinair Instituut. Ze had één fout, en één keer niet aangegeven dat alle antwoorden goed waren. Van der Laag mag de cursus Destructie van karkassen volgen.
Vraag 11, over de prijs die studentenhuis Central won, leidde tot verwarring. Menig inzender gaf de bestemming Majorca als antwoord en dit heeft inderdaad in Resource gestaan. Later hebben de studenten deze bestemming geruild met Kos (zie Resource 1, 25 september 2008, pagina 24, rubriek Prikbord) maar dat is niet te vinden op www.resource-online.nl . We rekenen daarom zowel Majorca als Kos goed.
In totaal deden 24 lezers mee met de quiz. Het leeuwendeel daarvan had twee fouten, en ook nog eens dezelfde. We hebben geen idee of Kathelijn, Kim, Gisela, Anneleen, Milou, Merel, Lisette, Claire, Mandy en Liselotte de quiz gezellig samen hebben gedaan of dat dit berust op toeval.

DE ANTWOORDEN:
1 c: Pier Vellinga
2 b: haar paard
3 a: Dane Bicanic
4 b: slecht weer
5 a, b én c
6 c: de Natureluur
7 b: roeien
8 a: kratjes bier
9 c: French Cook en Dane Curvedwood
10 c: de voetzool
11 a: een reis naar Kos (NB: het antwoord ‘a, b noch c, want het was een reis naar Majorca’ rekenen we ook goed. Zie begeleidende tekst).
12 c: Pierre de Wit
13 b: studentenvereniging Ceres
14 b: Ajax
15 b: Hemels