Organisatie - 29 november 2007

Twister en knotsbal op sportnacht

1594_nieuws.jpg

Foto: Martijn Weterings

Sporthal De Bongerd was donderdagavond 22 november een donker oerwoud. Op de ‘jungle’-sportnacht dansten ongeveer tweehonderd studenten samen tijdens de warming up. Tussen de deelnemers liepen onder meer indianen, inboorlingen en studenten met tropenhelmen en bananenshirts. In teams deden ze in de avond en het begin van de nacht verschillende sporten. Knotsbal werd gespeeld in het licht van de stroboscoop, volleybal had ook niet meer dan sfeerverlichting, en in de kleine zaal was het balanceren op een luchtkussen voor twister. Verder was er een estafette op het sportveld en in het zwembad. De sportnacht, georganiseerd door sportstichting Thymos, werd twintig jaar geleden voor het eerst georganiseerd als protest tegen het onderwijsbeleid van de toenmalige minister Wim Deetman.