Nieuws - 30 mei 2012

Twelfth night

De Wageningse studententoneelvereniging Pierrot et Colombine staat aanstaande donderdag en vrijdag in de Junushoff met het stuk Twelfth night van Shakespeare.

twelfth_night.jpg
De ondervereniging van Ceres voert elk jaar een stuk op in de Junushoff, en kiest dit jaar voor de komedie van Shakespeare. 'Het leden aantal van Ceres groeit, en daarmee stroomt ook veel nieuw talent binnen', vertelt Marit Noest, bestuurslid van Pierrot et Colombine. 'Daarom hebben we geprobeerd verschillende disciplines in het stuk te verwerken. Twelfth night is een verhaal over liefde met veel muziek en humor.'
De regie is in handen van Wouter Ribbels en zijn assistent en oud-lid Hans Frijters. Frijters volgde na zijn studie in Wageningen een regieopleiding, en keert nu dus terug naar zijn roots.
Het toneelstuk gaat over een broer en zus die na een schipbreuk op hetzelfde eiland stranden, zonder dat zij dit van elkaar weten. Zus Viola verkleedt zich in mannenkleren en wordt als page aangenomen aan het hof van hertog Orsino.
Wil je weten hoe dit afloopt? Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Junushoff voor 13,50 euro, of 10,- euro met studentenkaart/CJP.