Nieuws - 25 januari 2007

Tweemaal goud voor Ooijevaar

Schaatser Mark Ooijevaar heeft twee gouden medailles gewonnen op de Winteruniversiade in Turijn. Zowel op de vijf als de tien kilometer was de student Bos- en natuurbeheer aan Wageningen Universiteit de snelste.

315_nieuws.jpg
Op donderdag 18 januari, drie dagen nadat Ooijevaar in Wageningen sportman van het jaar was geworden, schaatste hij op de winterspelen voor studenten de vijf kilometer. ‘Tot op twee ronden voor het einde ging het geweldig’, vertelt een blije Ooijevaar. ‘Toen was het op, maar dat maakte niet meer uit.’ Hij snoepte met een eindtijd van 6:32.71 twee seconden af van zijn persoonlijke record.
Het begin van zijn rit op de tien kilometer, maandag 22 januari, was lastiger. ‘Pas na een paar rondjes liep het lekkerder, en ik had nog een mooie slotronde.’ Hij dook uiteindelijk twintig seconden onder zijn persoonlijk record: 13:28.42. Dat is tevens een kampioenschapsrecord.
Een derde medaille ging dinsdag aan Ooijevaar voorbij. In de ploegenachtervolging bleef hij met het Nederlandse team nipt steken op een vierde plaats. Winnaar werd het Italiaanse team, met Enrico Fabris.